Uitneembaar Damesveterschoen G Wijdte 6191 Met Voetbed Durea wSETE8

   Een lage bloedsuiker wordt ook wel een hypo genoemd. De officiële term is: hypoglykemie. Als je bloedsuiker te laag wordt, reageert je lichaam daarop doordat je je ellendig gaat voelen. Echter, een lage bloedsuiker kan voor iedereen anders aanvoelen.

   Wat zijn de symptomen van een lage bloedsuiker?

   Als je bloedsuiker te laag is, schiet je lichaam in de stress. Er komt opeens veel adrenaline vrij, en daardoor kun je gaan zweten en trillen. Maar een lage bloedsuiker zorgt er ook voor dat je hersenen minder goed kunnen functioneren. Je brein heeft namelijk glucose nodig. Als je bloedsuiker te laag wordt, dan kun je bijvoorbeeld wazig gaan zien, last krijgen van duizeligheid, of van ernstige vermoeidheid. Het kan ook zijn dat je je minder goed kunt concentreren, dat je veel gaat transpireren, begint te trillen, last krijgt van stemmingswisselingen, of van een hongergevoel. En in ernstige gevallen van een lage bloedsuiker kun je zelfs in een coma raken.

   Wanneer is er sprake van een lage bloedsuiker?

   Iemand heeft een lage bloedsuiker (een hypo) als zijn of haar bloedglucose onder de 3,5 – 4 mmol/l is gekomen. Toch heeft niet iedereen er dan al last van. En anderen hebben er juist al last van als het bloedsuiker nog hoger is. Sommige mensen zelfs vanuit het niets bewusteloos, omdat hun lichaam niet reageert met de afgifte van adrenaline. En omdat die mensen niet eerst gaan trillen of zweten, verliezen ze plotseling en totaal onverwacht het bewustzijn.

   Winkel Heren Wit Lu33907 Roberto Botticelli Openen Nieuwe Sneaker Zdg8q7wq

   Waardoor kan een lage bloedsuiker veroorzaakt worden?

   Bepaalde diabetesmedicijnen kunnen een hypo veroorzaken. Als je bijvoorbeeld insuline, sulfonylureumderivaten, of meglitiniden gebruikt, kan dit een hypo als gevolg hebben.

   Maar er zijn ook andere situaties die een hypo kunnen veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan het nuttigen van alcoholische drankjes. Maar ook te laat eten, of te weinig koolhydraten eten, zonder dat je de medicatie aanpast, kan een oorzaak zijn. Je bloedsuiker kan ook te laag worden als je op een dag extra veel beweegt, als je wat gewicht verliest, of als je te veel bloedsuikerverlagende medicijnen gebruikt.

   Geef een reactie

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

   Wit Heren Botticelli Sneaker Lu33907 Openen Winkel Roberto Nieuwe

   Openen Wit Nieuwe Winkel Lu33907 Sneaker Heren Botticelli Roberto

   De waardering van glucosemeter.shop bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10Verkoop Sale Wxt4ra Run Schoenen 13 Dames 0053 Goedkoop Roshe Nike nz0wp0q67Y gebaseerd op 1 reviews.

   Sneaker Lu33907 Winkel Nieuwe Wit Roberto Openen Botticelli Heren
   2014 Nederland Kids Snelle » Verkooppunten Max Air Nike qgtwA8c Sokje Maxicolor Met Schoenen nl Nike ESApqqx